• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
 • all-in tarief
 • plaatsen op elke gewenste plek

Afvalverwerking Weverwijk in Midden-Nederland

Sinds begin jaren ’70 houden wij ons bezig met afvalverwerking in Schoonrewoerd, onder Utrecht. Heb je bouwafval, sloopafval of bedrijfsafval die herhaaldelijk moet worden opgehaald en gerecycled? Dan kunnen wij, familiebedrijf Weverwijk Regionale Milieudiensten, dit voor je regelen. Wij hebben jarenlange ervaring en de mogelijkheden voor een efficiënte aanpak van het transporteren en recyclen van wat voor u afval is, voor ons een taak dit te hergebruiken. Het afval gebruiken wij om anderen weer te voorzien van nieuwe duurzame energie, we spreken dan van circulaire economie.

Afvalverwerking

Weverwijk Regionale Milieudiensten is werkzaam vanuit de regio Midden Nederland en met name in de Randstad. Weverwijk Regionale Milieudiensten draagt, door een duurzame manier van afvalwerking, bij aan een beter klimaat.
Wil je van je afval af? Je kunt gemakkelijk online een container huren die bij je afval past. Zodra de container vol is, wordt je afval door een van onze chauffeurs bij je opgehaald en direct verwerkt.

Afvalstromen Weverwijk Regionale Milieudiensten

Weverwijk Regionale Milieudiensten verwerkt bedrijfsafval, bouw & sloop afval, gevaarlijk afval, grondafval, houtafval, puinafval en tuin & groen afval. Wij  bieden je altijd een passende maatwerkoplossing voor al je afvalstromen. Lees meer over al onze afvalstromen:

Bouw & Sloopafval

Bouw- en sloopafval bestaat uit verschillende materialen, bijvoorbeeld kunststof, steen, keramiek, beton, zand of metaal. Het afval komt geregeld voor bij grote en kleine verbouwingen en diverse bouwprojecten. Bij Weverwijk Regionale Milieudiensten kun je gemakkelijk een container huren voor je bouwafval & sloopafval.

Grofvuil

Een grofvuil container is geschikt voor huisraad & meubilair, bouw en sloopafval, steenachtig materiaal, kunststoffen, plastic, isolatiematerialen, sloophout, metalen (ferro en non-ferro) en maximaal 5% zand.

Grondafval

In onze grondafval container mag visueel schoon zand, zand en tuinaarde.

Houtafval

Een container voor houtafval is geschikt voor hardboard, zachtboard, spaanplaat, vezelplaat, mdf, houten meubels (vrij van overige afvalstromen), sloophout, afvalhout, geschilderd hout, kozijnen, deuren (vrij van glas), hout met spijkers of scharnieren.

Puinafval

Puinafval bestaat uit harde steensoorten (klinkers, betonpuin, tegels en dakpannen), keramische producten zoals een toiletpot en wasbak, kalkzandsteen, schoon grind en maximaal 10% zand. Wij verhuren diverse containers voor puinafval.

Tuin & Groenafval

Tuin & groenafval, zoals snoeiafval en maximaal 20% gras, kun je kwijt in onze groenafvalcontainer.

Wil je meer weten over onze afvalstromen en containers of heb je vragen? Dan helpt een van onze medewerkers je graag verder! Neem contact met ons op.

Bedrijfsafval afvoeren Utrecht

Het afvoeren van Bedrijfsafval kan een kostbare klus zijn als u dit zelf doet. Dit uitbesteden is vaak vele malen effectiever en prettiger. Zo blijft de focus gericht op de core business. Als Weverwijk doen we al jaren bijzonder veel in het afvoeren en verwerken van bedrijfsafval. Zo hebben we voor elke situatie een geschikte container. Zo kunnen we samen overeen komen wat voor u de meest handige frequentie is voor het ophalen van de containers. Zo komen we tot een vast tarief, geen verborgen kosten meer. Vraag volledig vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Container verhuur voor Midden-Nederland

Weverwijk verhuurt en levert de containers voor alle bovenstaande afvalstromen in Midden-Nederland. Zit u met afval waar u van af moet maar het nét te veel is voor achterin de auto, de kar of bus? Het loont al snel om een container te plaatsen. Met de verhuur van containers ontzorgen we  je maximaal. Jij reserveert, wij doen het werk. Je hoeft alleen de container maar te vullen.

Samen bijdragen aan een circulaire economie

Een circulaire economie is een economie waarbij er geen afval bestaat en alle grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Door alle afval zoveel mogelijk te scheiden, lever je de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie. Grondstoffen worden namelijk steeds schaarser. Afval kan worden hergebruikt voor producten zoals nieuwe flessen, een fiets of een nieuwe spijkerbroek. Duurzame energie zetten we om in de vorm van stroom, warmte, biobrandstof of groen gas.Tegenwoordig zijn de technieken zo goed doorontwikkeld dat er veel mogelijkheden zijn. Bronscheiding is een belangrijk uitgangspunt om van ‘afval’ hoogwaardige grondstoffen te maken.

De volgende afvalsoorten en/of afvalverwerkingen dragen bij aan een circulaire economie:

 • Bouw-en-sloop sortering
 • Duurzame energieopwekking vanuit afvalhout
 • Hergebruik van a-hout (schoon en onbehandeld hout)
 • Van puin naar menggranulaat
 • Glas
 • Kunststof
 • Kleding
 • Klein elektrische apparatuur
 • Groencompostering
 • Up-cyclecentre

Sorteerproces afvalverwerking 

Weverwijk Regionale Milieudiensten beschikt over een moderne sorteerinstallatie voor het scheiden en sorteren van bouw- en sloopafval en bedrijfsafval. In deze installatie wordt dagelijks ca. 200 ton afval effectief gescheiden en gesorteerd, waarbij een groot aantal herbruikbare residustromen en secundaire grondstoffen ontstaan.

Het sorteerproces is volledig in overeenstemming met het beleid van de overheid, waarin de voorkeur wordt uitgesproken voor maximaal hergebruik van afval- en reststoffen.

Weverwijk Regionale Milieudiensten beschikt tevens over een door het bevoegd gezag goedgekeurd afvalstoffenregistratiesysteem, waarin alle relevante (transport)informatie (zoals transportdatum, soort en hoeveelheid lading, containertype, bestemming) wordt geregistreerd.

Afvaltransport

Naast recyclen en afvalverwerking verzorgt Weverwijk een veelzijdig pakket aan (inter)nationale transportservices voor externe opdrachtgevers. Het betreft met name bulktransporten van bouw- en grondstoffen, metalen, shredderafval, puin, zand, huishoudelijk afval en bedrijfsafval. Ook hiervoor heeft Weverwijk Regionale Milieudiensten de beschikking over een uitgebreid wagenpark bestaande uit trailerwagens en aanhangwagencombinaties.

Container transport

De transportservices van Weverwijk zijn veelzijdig, er wordt gereden met o.a. open containers en walking floors.

Grondstoffen te vervoeren? Neem vrijblijvend contact met ons op via: 0594 – 51 68 39.

Wij nemen dan de mogelijkheden met en voor je door of kijk op de transportpagina.

Container huren in Midden-Nederland of de Randstad?

Lees en bekijk de mogelijkheden van een container huren in Midden-Nederland of de Randstad.

Samen sterk in afvalwerk

Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 9001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 14001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - VCA Weverwijk Regionale Milieudiensten - Niwo Weverwijk Regionale Milieudiensten - Erkend Leerbedrijf
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen