Wat houdt een circulaire economie in?
Een circulaire economie is de ideale situatie waarin er geen afval meer bestaat. Alle grondstoffen worden hergebruikt. Hiervoor werkt het bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen samen om dit te bewerkstelligen. We werken met elkaar naar een circulair Nederland in 2050.
Door afval maximaal te scheiden, worden de grondstoffen voor nieuwe producten en duurzame energie geleverd. Waar afval voor jou wellicht haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug bij Weverwijk Regionale Milieudiensten. Deze ontwikkelingen zijn belangrijk aangezien de schaarste van Grondstoffen steeds verder toeneemt in de wereld. Een belangrijk uitgangspunt van bronscheiding is om van ‘afval’ hoogwaardige grondstoffen te maken. Door afval gescheiden in te zamelen, te sorteren en te bewerken, worden allerlei waardevolle grondstoffen behouden.
We willen allemaal graag duurzame energie voor de toekomst. Iedereen is er naar op zoek. Het huidige grondstoffen gebruik is eindig, dus de oplossing voor verduurzaming zit in het hergebruiken van grondstoffen. De grondstoffen worden met een kringloopeconomie oftewel een circulaire economie volledig opnieuw ingezet in het systeem. Vaak is het niet de meest efficiënte manier om 100% te hergebruiken, maar het uitgangspunt is om het grootste gedeelte wel te hergebruiken. Op die manier kunnen we met elkaar de wereld leefbaarder maken.