• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • all-in tarief
  • plaatsen op elke gewenste plek

Circulaire economie

Wat is dat een circulaire economie?

Door afval maximaal te scheiden, wordt de grondstof voor nieuwe producten en duurzame energie geleverd. Waar afval voor u wellicht haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug bij Weverwijk Regionale Milieudiensten. Grondstoffen worden steeds schaarser in de wereld. Een belangrijk uitgangspunt van bronscheiding is om van ‘afval’ hoogwaardige grondstoffen te maken. Door afval gescheiden in te zamelen, te sorteren en te bewerken, worden allerlei waardevolle grondstoffen behouden.

Een Circulaire Economie of Kringloop Economie

We willen allemaal graag duurzame energie voor de toekomst. Iedereen is er naar op zoek. Het huidige grondstoffen gebruik is eindig, dus de oplossing voor verduurzaming zit in het hergebruiken van grondstoffen. De grondstoffen worden met een kringloopeconomie oftewel een circulaire economie volledig opnieuw ingezet in het systeem. Vaak is het niet de meest efficiënte manier om 100% te hergebruiken, maar het uitgangspunt is om het grootste gedeelte wel te hergebruiken. Op die manier kunnen we met elkaar een de wereld leefbaarder maken.

Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 9001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 14001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - VCA