• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
 • all-in tarief
 • plaatsen op elke gewenste plek

In dit artikel

10 nuttige tips voor het huren van een container

Het huren van een container kan ineens een tijdrovende klus worden door de hoeveelheid aanbieders, prijsvergelijkers en voorwaarden met betrekking tot de huur van containers. Daarom hebben we als WRM containers deze belangrijkste 10 tips onder elkaar gezet voor je om zo effectief mogelijk een container te huren. Met deze tips en dit lijstje kan het alleen maar goed gaan met het huren van een container.Weverwijk containers Schoonrewoerd, regio Utrecht

Transparant en zorgeloos een container huren met deze tips:

 1. Allereerst: Denk na over de inhoud van de container die je moet huren. Dus hoeveel capaciteit deze heeft. Zorg ervoor dat hij groot genoeg is voor al het afval wat afgevoerd moet worden, maar dat deze niet té groot is en dat je dus te veel betaalt.
 2. Controleer de huurvoorwaarden voordat je bestelt. Sommige container verhuurders hebben de verwerking van het afval er niet (volledig) in meegenomen. Dan krijg je na die tijd nog een afrekening waardoor de kosten oplopen. Wat voor onzekerheid zorgt en minder grip op de begroting.
 3. Kijk naar de bezorg- en ophaalkosten. Deze kosten kunnen snel oplopen en moeten in overweging worden genomen bij het budgetteren van je containerhuur.
 4. Onderzoek de reputatie van het bedrijf waar je verwacht de container(s) te huren. Lees klantbeoordelingen en check of het voor jou de beste service is die je krijgt. Dat de beschreven werkwijze & feedback past bij jou hoe je er als persoon mee omgaat.
 5. Vraag naar eventuele bijkomende kosten. Dit kunnen milieukosten, brandstoftoeslagen en eventuele andere kosten zijn. Check dus altijd of het een ALL-IN tarief is.
 6. Zorg ervoor dat de container die je huurt in goede staat is. Niks is vervelender dan een half kapotte container waardoor er mogelijk alsnog problemen ontstaan met planningen. Want ja, vaak is het afvoeren van afval toch een punt van aandacht in de projectplanning. Dus inspecteer ook afbeeldingen op het internet over het bedrijf en hoe de containers er uit zien.
 7. Kies een verhuurbedrijf dat gespecialiseerd is in het afval wat je afvoert. Kijk of ze bijdragen aan een circulaire economie, dus dat ook het afval zoveel mogelijk hergebruikt wordt.
 8. Huur je containers in de Randstad, Utrecht of whatever – check bij de gemeente of het nodig is om een tijdelijke ontheffing of vergunning aan te vragen. De ene gemeente is de andere niet, dit kan in sommige gevallen rare situaties opleveren.
 9. Verwacht je de container langer nodig te hebben? Overleg met het bedrijf of het langer laten staan van de container mogelijk is en tegen welke kosten.
 10. Maak een realistische inschatting van de ruimte die je hebt om een container te plaatsen. 3-kuubs en 6-kuubs bakken kunnen gemakkelijk op een parkeerplaats geplaatst worden. Daarbij is er ruimte nodig voor de vrachtwagens (haakarm) om de bak daadwerkelijk op z’n plek te kunnen zetten. Twijfel je over die ruimte? Neem dan contact op met de containerverhuurder.

Gemakkelijk, persoonlijk en super snel containers geleverd

WRM containers levert al decennia containers in Utrecht, de Randstad en omstreken Schoonrewoerd. Als écht familiebedrijf heb je bij ons gewoon contact met mensen. Geen nummertjes. Bestel je voor 12.00 een container? Dan kan deze er morgen al staan. Met all-in tarieven – super duidelijk, nooit meer nare verassingen. Huur vertrouwd je container bij WRM containers.

Ik wil een container huren

Samen sterk in afvalwerk

Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 9001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 14001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - VCA Weverwijk Regionale Milieudiensten - Niwo Weverwijk Regionale Milieudiensten - Erkend Leerbedrijf
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen