• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • all-in tarief
  • plaatsen op elke gewenste plek

In dit artikel

Bouwen of verbouwen in de stad? Tips, informatie en advies

Het bouwen of verbouwen van een huis is een enorme onderneming die veel planning en denkwerk vereist. Of je nu een nieuw huis vanaf de grond opbouwt of een bestaande structuur verbouwt, de badkamer of de schuur. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat u aan het project begint. Denk bijvoorbeeld aan de afvoer van het afval wat vrijkomt tijdens een verbouwing – helemaal in een stad als Utrecht of andere Randsteden, waar ruimte beperkt is.

Om te beginnen is het goed om een budget en tijdschema vaststellen. De keuzes omtrent ontwerp, materialen en lay-out. Als je een nieuw huis bouwt, moet je de nodige vergunningen verkrijgen en een aannemer inhuren. Als je verbouwt, moet je de bestaande structuur beoordelen om de omvang van het project te bepalen.

Als het project eenmaal loopt, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Je moet op de hoogte blijven van het tijdschema en het budget van het project, evenals eventuele wijzigingen die u onderweg moet aanbrengen. Je moet er ook voor zorgen dat uw aannemer alle noodzakelijke veiligheidsprotocollen volgt om verwondingen of ongevallen te voorkomen.

In het algemeen is het bouwen of verbouwen van een huis een complex proces dat zorgvuldige planning en overweging vereist. Het is belangrijk om je tijd te nemen en ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op elke stap van het proces voordat je begint.

Kies je voor bouwen of verbouwen? Of is het tijd om je badkamer te renoveren? Of ben je aan het plannen voor een aanbouw? Een eigen huis is een veilige haven, een plek waar je tot rust kan komen. Het is wel zo fijn als het dan ook helemaal naar je eigen smaak is! Elk bouwproject is een grote organisatie. In deze blog helpen wij je stapsgewijs verder met de aanpak van een renovatie of verbouwing en wat je precies nodig hebt om al dat bouwafval en puin te kunnen afvoeren.

Voorbereidingen verbouwing of renovatie

Geen project is hetzelfde. De ene verbouwing is nog gekker dan de ander. Maar er zijn algemene voorbereidingen die je kunt uitvoeren voor elk soort bouwproject. Een overzicht:

  1. Budget bepaling. Wat is het budget voor deze verbouwing of renovatie. Daarbij de bepaling: Is dit waardeverhogend voor het huis? Of puur aanpassingen naar eigen smaak zonder toename in waarde. Om antwoord te geven op de vraag: Hoe willen we dit financieren?
  2. Maak een mood-board en een map waarin je alle foto’s, inspiraties, plaksels, knipsels etc. centraal bewaard. Denk hierbij aan tegels
  3. Creëer een mood-board of map waarin je inspiratie foto’s verzamelt van sferen en producten die je wilt implementeren en diverse materialen bijvoorbeeld tegels, verf, stoffen, meubilair en texturen.
  4. Met de ideeën en wensen naar de leveranciers en experts: Welke keuken, badkamer, kastjes en wensen zijn er allemaal? Hoe ziet dit er uit in een functioneel ontwerp? En welke aannemer of expert past binnen ons budget?
  5. Met een expert kun je op zoek naar alle materialen en onderdelen zoals tegels en meubelen, maar ook bijvoorbeeld ventilatie en verwarmingselementen die je nodig hebt voor je verbouwing of renovatie. Denk hierbij ook aan verduurzaming, valt hiermee extra te winnen?
  6. Met een ontwerp van de expert en je gekozen materialen en onderdelen kun je aan de slag! Nou ja.. bijna.
  7. Voordat je akkoord gaat met een verbouwingsplan, zorg ervoor dat alle mogelijke meldingsplicht en/of vergunningen zijn aangevraagd en geregeld. Denk hier bijvoorbeeld aan het plaatsen van een extra zijraam. Het is een behoorlijke teleurstelling als je begint te verbouwen en de vergunning wordt afgekeurd.
  8. Planning is alles. Voor zowel de verbouwing zelf, als de onderlinge verstandhoudingen. Houd rekening met alle levertijden van materialen, producten, meubilair. Denk daarbij ook aan de kleinste dingen zoals bijvoorbeeld: Wanneer is de douchekop leverbaar? Anders kun je alsnog naar de buren om te douchen 😉

Uitvoering verbouwing of renovatie

Tijd voor actie! In de planning heb je natuurlijk rekening gehouden met uitloop. Voorkom stress, wees transparant naar alle betrokken partijen. Zorg dat de bal altijd bij hen ligt voor de volgende actie. Denk hierbij ook aan de kleinste dingen zoals: ”Ik sloop deze muur, daar komt een paar kuub puin bij vrij – Hoe voer ik dit af?” Zorg er voor dat je de puincontainer dus ook geregeld hebt. Zulke elementen van de planning kunnen een enorm verschil maken, ook in de motivatie voor alle betrokken partijen.

Bouwafval en puin afvoeren

Een verbouwing vergt best wat inspanning. Hoe groot of klein de verbouwing ook is, het is een redelijke onderneming. Om de stress levels op een laag pitje te houden, is het verstandig om ook je bouwafval en puin afval vanaf het begin goed te sorteren. Wij leveren als WRM containers containers die bij je verbouwing passen en halen we ook weer voor je op, zodat die last van je schouders valt! Dat maakt een verbouwing een stuk leuker én zit je niet letterlijk in de puin.

Bouwafval en puin afval containers

Een container huren voor jouw grote of kleine verbouwing? Bij Weverwijk Containers hebben we voor elk bouwproject een passende container die te huren is voor korte of lange termijn. Bekijk welke container je nodig hebt voor je (ver)bouwproject. Je gehuurde puin container wordt op de gewenste plek geplaatst, en zijn beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten in heel Nederland. Voor 12.00 besteld? Morgen voor de deur!
Puinafval containers bij Weverwijk Containers

 

Puincontainers voor verbouwingen en renovaties

Een puincontainer heb je nodig als je bijvoorbeeld je badkamer gaat verbouwen, een muurtje verplaatst en daarbij de oude moet slopen, uitbouwen of andere projecten waarbij puin vrijkomt. We beschikken over 4 soorten afmetingen in puin containers, dus voor elk wat wils. Daarbij passen al onze puin containers van 3 en 6 m2 op een parkeerplaats! De grotere puincontainers zijn langer, houd daar dus rekening mee qua ruimte. Containers voor puin zijn geschikt voor keramische production, zoals een wasbak en toilet, harde steensoorten, maximaal 10% kalkzandsteen, schoon grind en maximaal 10% zand. Wat absoluut niet in een puincontainer gaat is gips, gasbeton, asbesthoudend materiaal, klein chemisch afval, asfalt en grond.

Twijfel je nog welke container je nodig hebt voor jouw project? Bel of mail vrijblijvend een van onze medewerkers voor advies op maat!Grotere puincontainers bij Weverwijk containers

 

Wat gebeurt er met het puin- en bouwafval?

Benieuwd wat er gebeurt met het puin – en bouwafval wat vrij is gekomen bij je project? Wij doen er bij Weverwijk containers alles aan om zo veel als mogelijk bij te dragen aan een circulaire economie. Wij sorteren na het ophalen het afval verder uit. Hierbij blijft een gedeelte over wat bruikbaar is. Dit materiaal wordt weer vermalen en gebroken om daar vervolgens bijvoorbeeld menggranulaat van te maken. Dit wordt dan weer gebruikt in de wegenbouw en daaraan gelieerde doeleinden. Zo kunnen we tot ca. 80% van het puin hergebruiken en rijd je daar later weer overheen. Mooi toch?

Advies in containers huren in de regio Utrecht en Randstad

Mocht je nou een afvalcontainer zijn vergeten te bestellen in je planning, geen probleem. Als je voor 12.00 uur een bestelling plaatst, staat de container de volgende dag bij je op de parkeerplaats of de daarvoor gereserveerde ruimte. Neem gerust contact op met één van onze medewerkers voor advies op maat.

Samen sterk in afvalwerk

Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 9001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 14001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - VCA Weverwijk Regionale Milieudiensten - Niwo Weverwijk Regionale Milieudiensten - Erkend Leerbedrijf
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen