• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • all-in tarief
  • plaatsen op elke gewenste plek

In dit artikel

Duurzaam afvalbeheer in de Evenementenbranche

Festivals zijn bruisende gelegenheden waar mensen samenkomen om te genieten van muziek, kunst en cultuur. Helaas gaat zo’n grootschalig evenement ook gepaard met een aanzienlijke hoeveelheid afval. Festivalorganisatoren staan voor de uitdaging om dit afval op een efficiënte en milieuvriendelijke manier af te voeren, terwijl ze ook moeten voldoen aan de steeds strengere regelgeving omtrent bijvoorbeeld plastic gebruik. Hierbij gedacht aan de Green Deal richting 2025.  Gelukkig zijn er nieuwe initiatieven en ideeën om duurzamer met het milieu om te gaan, maar er blijft altijd nog afval ontstaan.

Het beheer van afval tijdens festivals en evenementen

Festival-evenementen-afvalinzameling
Tegen 2025 streven enkele grote evenementen en festivals naar een “Circulair” karakter, met de Green Deal Circular Festivals. Geweldige initiatieven om festivals duurzamer te maken, waarbij maatregelen zoals statiegeld op kleine flesjes, een verbod op Single Use Plastics, en markeringen op bekers worden genomen. Bovendien wordt er vanaf 2022 gestreefd naar het minimaal 90% gescheiden inzamelen van afval. Weverwijk Containers staat klaar om te helpen bij het behalen van deze doelstellingen door mee te denken over effectieve inzamelmethoden en afvalbakken die uitnodigen tot gebruik.

Praktische oplossingen voor afvalinzameling

Bij Weverwijk Containers bieden we niet alleen onze kennis aan om evenementen duurzamer te maken, maar ook praktische oplossingen. Ons assortiment omvat rolcontainers, perscontainers, afzetcontainers, afvalbakken en meer, speciaal ontworpen om de uitdaging van evenementenafval aan te gaan.

Beheer en Verwerking van Afval Gedurende en na Festivals

Het afval op festivals omvat niet alleen single use plastics en horeca-gerelateerd afval, maar ook eenmalig gebruikte tentjes, luchtbedden en partytenten van de festivalcampings. Deze items leveren enorme hoeveelheden moeilijk afbreekbaar afval op. WRM Containers biedt oplossingen om festivals te helpen richting de Green Deal Circular Festivals te bewegen en samen te werken aan een circulaire aanpak.

Containers voor op festivals: Flexibel en efficiënt

Onze rolcontainers zijn ideaal voor festivals vanwege hun flexibiliteit en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. We bieden rolcontainers in diverse formaten, variërend van kleinere containers voor algemeen afval tot grotere containers voor bijvoorbeeld glas of papier. Door op strategische locaties op het festivalterrein rolcontainers te plaatsen, kunnen organisatoren het afval gemakkelijk verzamelen en sorteren, waardoor de algehele efficiëntie van de afvalverwerking verbetert.

Perscontainers op een festivalterrein: Maximaliseer ruimte-efficiëntie

In situaties waar de beschikbare ruimte voor afvalopslag beperkt is, bieden perscontainers een uitkomst. Weverwijk Containers heeft perscontainers die het afval samenpersen, waardoor de ruimte-efficiëntie wordt gemaximaliseerd. Door afval te comprimeren, kan een grotere hoeveelheid in een perscontainer worden opgeslagen, waardoor het aantal ledigingen wordt verminderd en kosten worden bespaard. Deze oplossing zorgt voor effectieve afvalverwerking, zelfs op locaties met beperkte ruimte.

Afvalcontainers: Flexibele oplossingen voor grootschalige evenementen en festivals

Voor grootschalige festivals waar een enorme hoeveelheid afval wordt gegenereerd, zijn afzetcontainers een uitstekende keuze. Weverwijk Containers biedt afzetcontainers in verschillende maten, waardoor festivalorganisatoren de container kunnen kiezen die het beste past bij hun behoeften. Afzetcontainers kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten afval, zoals restafval, glas, plastic, papier en karton. Door afzetcontainers op strategische punten te plaatsen, kunnen organisatoren het afval snel en efficiënt verzamelen.

Samenwerken voor een duurzamere toekomst

Bij Weverwijk Containers zijn we gewend om tijdig afval op te halen, en we zorgen ervoor dat dit zorgvuldig wordt verwerkt in de circulaire economie. Door samen te werken met organisatoren kunnen we ervoor zorgen dat festivals een positieve impact hebben op het milieu. Onze rolcontainers, perscontainers en afzetcontainers vormen slechts een deel van de totale oplossing om evenementen en festivals duurzamer te maken.

Heb je vragen of ben je op zoek naar specifieke oplossingen voor afvalinzameling op jouw evenement? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Weverwijk Containers staan we klaar om jouw festival naar een duurzamere toekomst te begeleiden. Want waar het voor jou afval wordt, begint het voor ons.

Neem contact met ons op voor verdere vragen.

Samen sterk in afvalwerk

Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 9001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 14001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - VCA Weverwijk Regionale Milieudiensten - Niwo Weverwijk Regionale Milieudiensten - Erkend Leerbedrijf
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen