• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
 • all-in tarief
 • plaatsen op elke gewenste plek

In dit artikel

Puin afvoeren in Utrecht en de Randstad

Puin afvoeren Utrecht, de Randstad en omstreken. Hoe doe je dit nu makkelijk? Met de toenemende regel en wetgeving is een alles in één oplossing wel zo prettig.

Het afvoeren van puin, maar wat valt nu onder puin?

Een totale verbouwing van het huis, vervanging van het toilet of keuken – of toch een nieuwe badkamer? Het zijn stuk voor stuk klussen waarbij vaak (meer dan gedacht) puin vrijkomt. En dat is ”rommel” wat letterlijk en figuurlijk in de weg komt te liggen. Het zal hoe dan ook eerst een behoorlijke bende worden! Door de diverse elementen welke je tegenkomt bij het slopen van het ”oude”, ontstaat er ook een diverse stroom aan afval. Daarbij is het goed te weten wat nu wél en wat niet onder de noemer puin valt.

Onder puin vallen:

 • Keramische producten zoals de wasbak en het toilet
 • Harde steensoorten zoals klinkers, (stoep) tegels en dakpannen
 • Kalkzandsteen en schoon grind

Dit val niet onder het puin:

 • Gips en gasbeton (zachte steensoorten dus)
 • Asbesthoudende of asbest gelijkende materialen
 • Gevaarlijk / klein chemisch afval
 • Papier, hout of plastic
 • Asfalt
 • Grond

Om bij het afvoeren van puin dus niet voor verassingen te komen te staan wanneer het puin opgehaald wordt, goed checken op bovenstaande!

Puinafval containers bij Weverwijk Containers

Hoe voer je puin gemakkelijk en voordelig af?

Het afvoeren van afvalstoffen, in dit geval puin, is in Nederland vaak goed te regelen. En gemakkelijk. Daarvoor zijn speciale puin-containers. Deze speciale puin containers kunnen gewoon aan huis, op elke plek die je maar wenst, geleverd worden. En natuurlijk ook weer opgehaald! Dit is vaak de snelste en meest effectieve manier van het afvoeren van het puin. Dit aangezien met name tijd vaak de grootste vijand is van projecten in en aan huis. Dan moet iedereen doen waar ze goed in zijn! Zo wordt de tijd optimaal benut en blijft iedereen in zijn of haar kracht.

Het voorkomen van ongewenst afval in je container in de Randstad

In de stad en de dichter bewoonde gebieden komt het vaak voor dat wanneer er bij iemand een container op de oprit of voor op de stoep staat, dat dit een vrijbrief is om daar ”even wat afval bij te gooien”. Waarbij deze mensen natuurlijk heel netjes gratis afval denken af te voeren, houden ze geen rekening met wat wél en wat niét in de container mag. Waardoor na het verwerken van het afval uit de container er aan naheffing komt vanwege verboden afvalstoffen uit de container. Dit valt goed te voorkomen door te kiezen voor gesloten containers! Deze containers zijn, zoals de naam niets verhullend is, gesloten. Alleen jij kunt ze open maken!

De keuze van het containerformaat – welke container heb ik nodig?

Bij Weverwijk Containers kun je kiezen voor puincontainers in verschillende formaten. De kleinste container voor puin is 3m3, dan volgt een 6m3 container. Op zoek naar een middelgroot formaat? Dan kun je kiezen voor een container van 12m3 voor puin. En zoals gezegd, gesloten puin containers zijn ook mogelijk. Groter nodig? Het puinafval kunnen we met maximaal 15m3 per container afvoeren.

Het kan natuurlijk zo zijn dat bij jou in de wijk of straat nauwelijks ruimte is. Dan is de 3 kuubs container in bijvoorbeeld Utrecht of de Randstad een bijzonder vaak gemaakte keuze. Deze 3-kuubs-bakken kunnen zelfs in de allerkleinste straatjes weggezet worden. Ben je niet helemaal zeker over de situatie, wat wel en niet mag? Neem contact op met ons. Je krijgt gewoon direct een medewerker te spreken die je verder helpt.

5 Tips voor het kiezen van het juiste formaat puincontainer

Hier vind je 4 tips die helpen bij het maken van een keuze voor het juiste formaat puincontainer:

 1. Verbouwing van meerdere ruimten / meerdere projecten? Check of een 15m3 container past – zo voorkom je dat je met meerdere 3m3’s hoeft te gaan werken. Dat bespaart veel tijd en handelingen en uiteraard bespaart dit geld.
 2. Plan de huur van de puincontainer goed. Container vol? Contact Weverwijk Containers- we ruilen hem snel om!
 3. Een kleine puinafval container van 3m3 zijn bruikbaar voor redelijk kleine verbouwingen zoals de badkamer en keuken
 4. Check of je een vergunning aan moet vragen – dit kan het geval zijn. Lees ook dit artikel: ”Afvalcontainer huren in Utrecht”
 5. Zorg dat je container veilig staat, dat anderen er geen afval in kunnen gooien. Niet zeker van? Ga voor de gesloten container!

Het recyclen van puin

Doordat het puin ook daadwerkelijk als puin ingezameld kan worden in puincontainers, is het goed te recyclen. Met het puin ontstaan er weer mooie nieuwe producten, denk aan bijvoorbeeld menggranulaat. Het menggranulaat wordt weer gebruikt als verharding voor wegen. Hiermee wordt vaak tot ca. 80% hergebruikt. Prachtig toch? Zo draag je meteen bij aan een circulaire economie.

Puin en andere afvalsoorten afvoeren

Het afvoeren van puin wordt dus gemakkelijk gemaakt door Weverwijk. We ontzorgen u totaal. Belangrijk is dus om van tevoren goed het af te voeren materiaal te scheiden. Let er dus op dat er geen gips, gasbeton, asbesthoudende materialen, asfalt, grond, klein chemisch afval, papier, hout of plastic tussen het puin zit. Wellicht heb je meerdere soorten containers nodig voor afval zoals  het grofvuil voor oude huisraad of groenafval containers. Deze vindt u hier!

Weverwijk Regionale Milieudiensten als Puin specialist

Weverwijk containers, of WRM is al sinds de jaren ’70 bezig met het afvoeren en verwerken van puin. Dit als echt familiebedrijf. Door de enorme geschiedenis doen we al jaren zaken met grote bouwpartijen, wegenbouwers en aannemers. Hierin werken we samen om afvalstromen zo goed mogelijk te scheiden en zo veel mogelijk bij te dragen aan de circulaire economie. Doordat we al zo lang actief hierin zijn, beschikken we over alle benodigde certificaten. Zoals ISO 9001, ISO 14001 en VCA.

Wij helpen u graag persoonlijk!

Samen sterk in afvalwerk

Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 9001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 14001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - VCA Weverwijk Regionale Milieudiensten - Niwo Weverwijk Regionale Milieudiensten - Erkend Leerbedrijf
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen