• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
  • all-in tarief
  • plaatsen op elke gewenste plek

In dit artikel

Verschillende soorten grond afvoeren

Als je in de regio Utrecht woont en bezig bent met een verbouwingsproject, dan kan het nodig zijn om grond af te voeren. Dit kan nodig zijn als je bijvoorbeeld een nieuwe fundering aanlegt, of als je een deel van je tuin gaat renoveren. De oprit aanpast of simpelweg stevig gaat tuinieren. Maar wat zijn de stappen die je moet volgen om grond of zand af te voeren in de regio Utrecht?

Stap 1: Het beoordelen van de kwaliteit van de grond, tuinaarde, tuingrond of zand.

Voordat je begint met het afvoeren van de grond, is het belangrijk om te bepalen wat voor soort grond je hebt en of deze geschikt is om af te voeren. Hierbij rekening te houden met de planning van je project. Het zou kunnen zijn dat er veel grond vrijkomt op plek A, maar je dit weer kunt gebruiken op plek B. Zo zou je een container dus als tijdelijke opslagplek kunnen gebruiken.

Het afvoeren van de zwarte grond, zand, tuinaarde of tuingrond.

Vaak zien we bij verbouwingen veel zwarte grond vrijkomen. Dit wordt ook ”gewoon” tuinaarde genoemd. Houd je een substantieel deel over? Voer het netjes af. Dit zijn herbruikbare materialen. Aarde én zand kunnen in dezelfde container. Wel zo makkelijk! Alles wat visueel schone grond, zand of tuinaarde is – kan in dezelfde afzetbak. Wel zo makkelijk, aangezien bij veel projecten het uiteindelijk toch gemengd raakt.

Stap 2: Bepaal hoeveel grond je moet afvoeren

Als je eenmaal weet wat voor soort grond je hebt, is het belangrijk om te bepalen hoeveel grond je moet afvoeren. Dit kun je doen door de oppervlakte van het gebied te meten en te bepalen hoe diep de grond moet worden afgegraven.

Stap 3: Huur een afvalcontainer in de regio Utrecht en Schoonrewoerd

Als je eenmaal weet hoeveel grond je moet afvoeren, kun je een afvalcontainer huren bij een lokale leverancier. Bij HRM Containers bieden we verschillende maten containers aan die geschikt zijn voor het afvoeren van grond in de regio Utrecht. Onze containers worden geleverd en opgehaald op een tijdstip dat jou uitkomt, zodat je niet onnodig lang met de container blijft zitten. Voor 16.00 besteld? Morgen op gewenste locatie.

Stap 4: Vul de container en laat deze ophalen

Zodra de container is geleverd, kun je beginnen met het vullen van de container met de af te voeren grond. Als de container vol is, hoef je alleen maar contact op te nemen met HRM Containers en wij halen de container op een tijdstip dat jou uitkomt weer op.

Grond afvoeren in een circulaire economie

Schone grond (dus niet vervuild) kan gemakkelijk hergebruikt worden. Eigenlijk een zeer simpele manier om bij te dragen aan een circulaire economie. Dit betekent dat er geen sprake is van vervuiling! Mooi meegenomen toch? Hier lees je meer over de circulaire economie.

Wat is niet toegestaan bij het afvoeren van grondafval?

Het leeghalen van een tuin brengt helaas niet alleen zand en grond met zich mee, tenzij er niet echt sprake was van een tuin! Alle boomstronken, wortels, vervuiling door steen of andere materialen zoals papier, plastic glas en vervuiling door olie of andere vloeistoffen zijn niet toegestaan in een grondafval container. Voor dit soort afval heb je een groenafval container nodig. Let er dus goed op dat al het zand schoon is voor de grondafval container. Valsspelen gaat niet op, het verkeerd afvoeren van afval wordt namelijk achteraf verrekend.

Diverse afmetingen containers voor Grondafval

Bij WRM Containers begrijpen we dat het afvoeren van grondafval essentieel is bij verbouwings- en tuinprojecten. Daarom bieden wij containers in diverse maten aan, zodat je altijd een passende oplossing hebt. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, onze containers zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Van onze compacte ‘3-kuub-bakken’ die gemakkelijk in smalle straatjes passen tot onze grotere containers van 6m3, 10m3 en 15m3.

Container huren voor zand en grond in Utrecht en omstreken

Bij WRM Containers kun je gemakkelijk en snel een afvalcontainer huren voor grondafval. Wij plaatsen de container op de door jou aangegeven plek en halen deze weer op zodra deze gevuld is. Voor grotere hoeveelheden grondafval bieden wij ook grotere containers aan. Ben je op zoek naar een geschikte container voor jouw project of heb je advies nodig? Bekijk dan onze grond en zand containers of neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies op maat. WRM Containers staat voor je klaar!

Samen sterk in afvalwerk

Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 9001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 14001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - VCA Weverwijk Regionale Milieudiensten - Niwo Weverwijk Regionale Milieudiensten - Erkend Leerbedrijf
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen