• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis
 • all-in tarief
 • plaatsen op elke gewenste plek

In dit artikel

Zo overleeft je tuin de winter

Je tuin winterklaar maken is gemakkelijker dan je denkt. Je tuin voorbereid de winter in laten gaan is wel zo verstandig. Naarmate de temperaturen dalen veranderen de processen in je tuin. Bladeren vallen van de bomen, net als de takken. Ook de materialen in de tuin hebben een beperkte levensduur, denk aan je tuinset. Of parasolvoet. Zo is er nog veel meer om rekening mee te houden. Volg dit lijstje en je tuin is zeker winterklaar!

Maar, waarom zou je je tuin winterklaar maken?

Dat is hoofdzakelijk voor deze twee doeleinden:

 1. Te zorgen dat zo veel mogelijk in de tuin de winter overleeft
 2. Te zorgen dat in het voorjaar de tuin zo goed mogelijk opstart

De punten om aan te denken bij het winterklaar maken van je tuin

 1. Een van de belangrijkste stappen is het verwijderen van bladeren en afgevallen takken uit je tuin. Dit voorkomt dat er vocht in je tuin blijft liggen, wat kan leiden tot beschadiging van je planten en gazon. Op sommige plekken zoals de borders en vaste planten kun je een laagje laten liggen, zodat het composteert
 2. Het is aan te raden om overtollig gras te maaien, zodat je gazon niet te lang is en beter bestand is tegen de kou. Maar ook niet té kort! Gras groeit niet meer onder de 6 graden. Met dat in het achterhoofd kun je beter plannen.
 3. Om je planten te beschermen tegen de kou, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van beschermhoezen of mulch. Dit zorgt ervoor dat de wortels van je planten beschermd zijn tegen vorst en dat ze vocht kunnen opslaan. Ook is het verstandig om je planten te bemesten, zodat ze extra voeding krijgen en beter bestand zijn tegen de kou.
 4. Zorg ervoor dat je tuin goed kan afvoeren, zodat overtollig water gemakkelijk kan worden afgevoerd. Controleer of de afvoer van water in je tuin vrij is en maak eventueel obstakels vrij. Dit voorkomt dat er vocht in je tuin blijft liggen en beschadiging van je planten en gazon.
 5. Berg  je tuinmeubelen op voordat de winter begint. Zorg dat je tuinmeubelen droog en veilig opgeborgen worden, zodat ze niet beschadigd raken door vocht en vorst. Controleer ook of je tuinverlichting nog werkt en zorg dat alle lampen in orde zijn. Dit is belangrijk voor de sfeer en veiligheid in je tuin tijdens de donkere dagen.
 6. Het beroemde waterkraantje buiten. Sluit deze af! Zo voorkom je dat je met een bevroren leiding komt te zitten en alle ongemakken daarvan.Hoe sluit je het buitenkraantje af?
  Stap 1: Zoek de afsluitkraan welke dienst doet tussen de buitenkraan en hoofdkraan. Draai deze dicht.
  Stap 2: Open het buitenkraantje en de aftapkraan, hiermee loos je al het water uit de leidingen.
  Stap 3: Draai de aftapkraan dicht en laat de buitenkraan over.

p.s. Vergeet niet om aan de vogeltjes te denken!

Online tuinafval containers besteld, super snel geleverd.

WRM containers levert al decennia containers voor tuinafval in de regio Utrecht en de Randstad. Als familiebedrijf zijn we door de jaren heen rustig doorgegroeid en hebben we de nuchterheid en focus op klantcontact behouden. Zo ontzorgen we je graag in het huren van containers. All-in tarieven en als er contact nodig is – dan zijn we bereikbaar. Voor 12.00 besteld? morgen op de gewenste plek! Vertrouwd containers huren met WRM containers.
Weverwijk levert tuin en groenafval containers

Samen sterk in afvalwerk

Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 9001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - ISO 14001 Normec Nederland Weverwijk Regionale Milieudiensten - VCA Weverwijk Regionale Milieudiensten - Niwo Weverwijk Regionale Milieudiensten - Erkend Leerbedrijf
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen